+++

Stationsplein 59
8770 Ingelmunster
Tel. 051 699 005


Spieren en gewrichten | 14 Oct 2006

Fibromyalgie is een ingrijpende aandoening van spieren en bindweefsel. De pijnen kunnen het leven van de patiŽnten beheersen.

De behandeling ervan is niet eenvoudig en kan lang duren. Volgens enkele studies kan acupunctuur helpen om de klachten van de fibromyalgia te verbeteren.


Spieren en gewrichten | 08 Oct 2006

Een Japanse studie toont aan dat eenvoudige acupunctuur op het meest pijnlijke punt in de rug voor een onmiddellijke pijnverbetering zorgt.

PatiŽnten ondergingen een test en vulden een pijnscoretabel in. Die toonden aan dat er een duidelijk effect van de acupunctuur was.


Oogziektes | 07 Oct 2006

Oogziektes worden in AziŽ al heel lang met naalden behandeld.

Wetenschappelijke studies die het effect van acupunctuur op oogziektes nagaan zijn nog schaars. Er bestaan reeds enkele studies over keratoconjunctivitis sicca of het "droge ogen" syndroom.


Geslachts- en urinewegen | 28 Aug 2006

Dat acupunctuur kan helpen bij vrouwen die moeilijk zwanger geraken, is al vrij bekend.

Volgens een recent onderzoek kan acupunctuur echter ook helpen bij onvruchtbare mannen.
Acupunctuur was in staat de spermakwaliteit te verbeteren van Duitse en Italiaanse mannen.


Hart en bloedvaten | 03 Oct 2006

Acupunctuur kan het gevoel van stress verminderen en voor meer relaxatie zorgen.

Hartritme en polsritme worden door acupunctuur beÔnvloed wanneer acupunctuur correct wordt toegepast. De hHuidweerstand op punten langs het Hartkanaal verandert na het prikken van het Shu-punt van het Hart.


Hart en bloedvaten | 28 Sep 2006

Sommige atleten maken er al gebruik van, maar er is nu ook wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur de fysieke prestaties in zekere mate kan verbeteren.

Acupunctuur heeft o.a. een invloed op het hartritme, de anaŽrobe drempel en calorieverbranding, waarschijnlijk doordat het autonome zenuwstelsel beÔnvloed wordt door de acupunctuurtoepassingen.


Maag en darmen | 19 Sep 2006

Ochtendmisselijkheid treft zo'n 60 tot 80 procent van de zwangere vrouwen. 
Voor sommigen is die misselijkheid echt een probleem. 
Men noemt het dan hyperemesis gravidarum en hoewel er een aantal geneesmiddelen bestaan om deze soms levensbedreigende ziekte te behandelen, is het resultaat van de behandeling niet altijd even goed.
Acupunctuur is bewezen te helpen om misselijkheid en braken of braakneigingen te verbeteren.


Hart en bloedvaten | 10 Sep 2006

Gui zhi fu ling wan, een traditionele Chinese kruidenformule, zorgde o.a. voor een vermindering van reumatoÔde arthritis activiteit, minder pijnlijke gewrichten en minder gezwollen gewrichten.

Daarnaast had de formule ook een gunstig effect op hart en bloedvaten: de kans op atherosclerotische veranderingen nam af.


25 items found   |    << prev   next >>