+++

Stationsplein 59
8770 Ingelmunster
Tel. 051 699 005


Maag en darmen | 05 Sep 2006

We hebben allemaal wel eens de hik en meestal gaat die snel over.

De hik kan ook hardnekkig zijn en de levenskwaliteit ernstig verstoren. Hardnekkige hik is een probleem dat vaak moeilijk te behandelen is.

Er zijn aanwijzingen dat Chinese geneeskunde de hik goed kan behandelen.


Spieren en gewrichten | 01 Sep 2006

Acupunctuur is werkzaam bij vele soorten pijn, ook bij schouderpijn.

Eén van de meest voorkomende oorzaken van schouderpijn is het zgn. impingementsyndroom. Een studie toont aan dat acupunctuur meer effectief was dan ultrasone behandeling in de behandeling van dit type van schouderpijn.


Overige | 28 Aug 2006

Begin januari 2006 zond de BBC een reportage uit over acupunctuur.

Je kon er o.a. een openhartoperatie zien met narcose onder acupunctuur, en ook een hersenscan met state-of-the-art apparatuur die aantoonde dat acupunctuur de hersens deactiveerde. Men vermoedt dat dit één van de mechanismes is waarop acupunctuur pijnstillend kan werken.


Endocriene en metabolische stoornissen | 30 Jul 2006

Een nieuwe studie toont aan dat Chinese kruiden een duidelijke effect hebben op de bloedsuikerspiegel bij mensen die lijden aan diabetes type 2. De auteurs ondernemen nieuwe studies om meer te weten te komen over de werking van de kruiden.


Overige | 01 Aug 2006

Dit is de eerste echt goed opgestelde studie die de pijnstillende effecten van ooracupunctuur onderzoekt. Terwijl geneesmiddelengebruik constant bleef hadden patiënten die ook ooracupunctuur kregen een duidelijke pijnvermindering, waar die niet aanwezig was in de controlegroepen.


Spieren en gewrichten | 31 Jul 2006

Acupunctuur krijgt in het Westen langzaam maar zeker een plaats in de gezondheidszorg. In Engeland, waar acupunctuur vrij populair is, bleek acupunctuur niet alleen werkzaam in de behandeling van lage rugpijn, maar ook kosteneffectief.


Spieren en gewrichten | 19 Jul 2006

Onderzoekers vonden in een Oostenrijks onderzoek dat ooracupunctuur bij ouderen met een heupfractuur er niet alleen in slaagde de pijn te verminderen, maar ook de angst voor de operatie. Ooracupunctuur is heel eenvoudig toe te passen en deze goedkope techniek verdient meer aandacht in de gezondheidssector.


23 items found   |    << prev   next >>